Δρ. Ιωάννης Φιστόπουλος – Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας το 1968.

Επιστροφή στην Ελλάδα κ εγκατάσταση στην Αθήνα όπου ολοκληρώνω τις εγκύκλιες σπουδές.

Το 1988 γίνομαι δεκτός μετά από εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της Cluz-Napoca στην Ρουμανία (U.M.F. Cluz-Napoca).

Μετά την αποφοίτηση μου το 1994, ακολουθεί μέσα από μια σειρά εξετάσεων η λήψη άδειας επαγγέλματος κ η λήψη του τίτλου Medicin Docteur (MD).

Το 1995 και για δεκαοκτώ μήνες υπηρετώ την στρατιωτική μου θητεία ως οπλίτης ιατρός σε Ελληνική  μονάδα του εξωτερικού με καθήκοντα συντονιστή ιατρού του στρατοπέδου κ των επιμέρους μονάδων του. Τερματίζω την θητεία μου με εύφημο μνεία από το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τον Ιούλιο του 1997 κ για 12 μήνες εκπληρώνω την υπηρεσία υπαίθρου στο νοσοκομείο της Ικαρίας ως ιατρός, εκτελώντας εφημερίες κ λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις ιατρικές λειτουργιές του νοσοκομείου και κυρίως στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου υπό την καθοδήγηση του κ.Λεωνιδα Σιδέρη Δ/ντη της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Οκτώβριο του 1998 ξεκινώ την εκπαίδευση μου για την απόκτηση της ειδικότητος της χειρουργικής στο Γ.Π.Α.Ν  ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑΞΑ, στη  Β΄ Χειρουργική ογκολογική κλινική. Υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Δ/ντου κ.Ευλογημένου πήρα μέρος σε πολλά κ διαφορετικής βαρύτητας ογκολογικά χειρουργεία.

Από τον Αύγουστο του 1999  συνεχίζω την εκπαίδευση μου στην Α’ χειρουργική κλινική του Ν.Ε.Ε.Σ  ΕΡΥΘΡΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ υπό την καθοδήγηση κ συνεχή εκπαίδευση του καθηγητή χειρουργικής Εμμ.Τιερή, Δ/ντη της κλινικής ,παράλληλα λαμβάνω μέρος στην καθημερινή λειτουργία  κ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μονάδος λαπαροσκοπικής χειρουργικής η οποία αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της Α΄ χειρουργικής κλινικής με επιβλέποντα Δ/ντη τον κ Β.Λαοπόδη.

Λαμβάνω μέρος στις εφημερίες του νοσοκομείου αποκτώντας εμπειρία στην τραυματολογία κ στο χειρισμό του πολυτραυματία ασθενή κ στην αντιμετώπιση του, καθώς κ στον επείγον χειρουργικό ασθενή κ την αντιμετώπιση του . Τον Ιούνιο του 2000 μετά από επιτυχείς εξετάσεις λαμβάνω την αδεία και πιστοποίηση του ATLS (Advance Trauma Life Support).

Το 2004 τερματίζω την εκπαιδευτική πορεία μου έχοντας λάβει μέρος σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων κ ως βοηθός αλλά κ ως χειρουργός. Επίσης τελειώνω την 6 μήνη εκπαίδευση στην θωρακοχειρουργικη κλινική του νοσοκομείου υπό τον Δ/ντη κ.Λεωνίδα Ζωγάνα.

Από το 2005 εργάζομαι ως χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας  το ιατρείο μου, καθώς κ ως επιμελητής χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στην κλινική του Π.Φαληρου (2005-2008) κ στην συνέχεια ως χειρουργός εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής.

Την περίοδο 2011-2015 κατέχω την θέση του επιμελητή χειρουργού στην Β χειρουργική κλινική γενικής χειρουργικής κ χειρουργικής παχυσαρκίας του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER.

Συνεχίζω την συνεργασία μου ως εξωτερικός συνεργάτης τόσο των προαναφερθέντων κλινικών όσο κ άλλων μικρότερων υγειονομικών σχηματισμών.

Τόσο στην περίοδο της ειδικότητος όσο κ στα χρόνια που ακολουθησαν κ στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στα θέματα της χειρουργικής έχω λάβει μέρος κ έχω παρακολουθήσει πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια τόσο κλασικής όσο κ λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

 
Για ραντεβου 210-9849743ifistopoulos@gmail.comΑφροδιτης 48 Π. Φαληρο